|
BAKAN YILDIZ'DAN UZANLARA 'DÖN' ÇAĞRISI |
|
 |
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Libananco davasını kaybeden Uzan ailesine çağrıda bulunarak, "Benim Uzan ailesine vatandaşlar adına çağrım, ülkesine dönmesi ve burada hesap vermesidir" dedi.
Kayseri'nin Talas ilçesindeki Yurttaş Camii'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uzan ailesine "dön" çağrısında bulundu. Libananco davasının haksız yere kazanç sağlamaya çalışanlara ve hukuk üzerinde hukuk oluşturmaya çalışanlara karşı Türkiye Cumhuriyeti'nin vermiş olduğu sınav olduğunu kaydeden Bakan Yıldız, "Hükümetlerimiz bu sınavı kazandı. Biz şu ana kadar kamuoyunu yanıltmaya yönelik çalışmalara sessiz kaldık. Biz objektif yaklaşmıştık. Davayı etkilemeye yönelik siyasi kararın olduğu söylenmişti. Bu dava siyasi bir dava değildi. Tam tersi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir siyasi linç girişimine bu davayla müsaade etmedik" diye konuştu.
"ENERJİ BAKANLIĞI OLARAK ENERJİMİZİN YARISINI SARF ETTİK"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bu konuda etkin çalıştığını anımsatan Bakan Yıldız, "Enerji Bakanlığının enerjisinin yarısını sarf ettiğimiz çalışmayla konuyu nihayetlendirdik. 3'er bin dolar, 5'er bin TL almaya yönelik çalışmalar sonuçsuz bırakılmış ve hak yerini bulmuştur. Çok fazla enerjimizi işe verdik. Bir kısım işleri aksattık veya geciktirdik ama bundan sonra bakanlık ayağındaki prangadan kurtulmuştur. Doğru çalışan, dürüst çalışan ancak hak ettiğini alma talebinde bulunan işadamlarının bizlerin önünü açmaya var olduğumuzu, illegal yollardan almaya çalışanlara karşı ise duruşumuzun dönemini geçirdik. Bunu, 2002 yıllarında ulusal bir siyaseti ekmek arası dönere indirgemeye çalışanların aldığı cevap olarak da nitelendirebiliriz. O insanların hitap ettiği vatandaşlara olan borcunu ödemek üzere siyasi sığınma yaptığı ülkeden Türkiye'ye dönmesini bekliyoruz. Bizleri sevmese de burada hesap vermesi ve mahkemelerin verdiği kararın uygulanmasına saygı göstermesi lazım. Bizi özel hayatı ilgilendirmez. Benim Uzan ailesine vatandaşlar adına çağrım, ülkesine dönmesi ve burada hesap vermesidir" dedi.
7 Aralık 2010'da yapılan elektrik dağıtım ihalelerinde devirler ve Enerjisa Akdeniz Dağıtım'ın çekilmesine ilişkin soruyu yanıtlayan Bakan Yıldız, "Elektrik dağıtım hizmetlerinde bir kısım oyuncular giriyor, bir kısım çıkıyor. Bir öncekinde de şimdikinde de şu ana kadar elektrik dağıtım hizmetlerinin ihalesinde herhangi iptal söz konusu olmadı. Birinci değilse ikinci, o da değilse de üçüncü firma yer alacak. Akdeniz Dağıtım hizmetlerinde de Sabancı Grubu bir başka dağıtım hizmetini tercih etmesi gerekçesiyle çekildi. Yine üçüncü sırada bulunan görev almaya namzet bir şirket grubu var. Tabii ki de o şirket bu fırsatı değerlendirecektir. Uygun görürse şartları devam edecektir. Biz kararlıyız, elektrik dağıtım hizmetini özel sektör marifetiyle bu hizmetin yürümesini, kayıp kaçaklarındaki 2015 yılında yüzde 10 hedefine ulaşmış olacağız" diye konuştu.
Rusya'dan gelen Mavi Akım gazının özel sektöre devrine ilişkin konuşan Bakan Yıldız, "Bu hizmetlerin batı hattı ile yürümesini istiyoruz. Bu müzakerelerin batı hattıyla nihayetleneceğine inanıyoruz. Eğer şartlarımız, ülke menfaatlerimiz uygun olursa kontrata özel sektör marifetiyle devam ederiz. Ülkenin menfaati söz konusu olmazsa o konuyu gözden geçireceğiz" ifadelerini kullandı.
|

|
|
|
Sayfayi öner |
Yorum Ekle |
|
Yorumlar(0) |
Oluşturma | 9 Eylül 2011 Cuma 18:50 |
|
|
|
|
Kayseri Restaurant: Kanatçı Bahadır |
Kayseri restaurant Kanatçı Bahadır olarak, günlük taze tavuklarımızı özel baharat karışımlarıyla marine ederek sizlere sunuyoruz. Odun ateşinde pişirilen kanatlarımız, dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olacak şekilde hazırlanır. |
|
|
|
|
|
|
Yerden Isıtma Straforu Folyolu Strafor Yerden Isıtma Köpüğü |
Yerden ısıtma sistemleri modern yaşamın konfor ve verimlilik taleplerine mükemmel bir şekilde cevap veren çözümler sunar. Ancak bu sistemlerin potansiyelini tam olarak ortaya çıkarabilmek için yerden ısıtma straforu ve yerden ısıtma köpüğü gibi kritik izolasyon malzemelerinin doğru seçilmesi ve uygulanması hayati önem taşır. Kaliteli malzemeler ve uzman işçilik ile kurulan bir yerden ısıtma sistemi yıllar boyu sürecek konforun, düşük enerji faturalarının ve sürdürülebilir bir yaşam alanının temelini oluşturacaktır. Eğer siz de evinizde veya iş yerinizde yerden ısıtma sisteminin ayrıcalıklarını yaşamak istiyorsanız profesyonel bir ekiple çalışarak ihtiyaçlarınıza en uygun malzeme ve uygulama çözümlerini belirleyebilirsiniz. Unutmayın doğru malzeme seçimi ve uzman uygulama yerden ısıtma sisteminizin performansını ve ömrünü doğrudan etkileyecektir.
|
|
|
|
3d Yazıcı Matersan Pla Filament |
3d yazıcı nesneler oluşturmak için katman katman malzeme biriktiren devrim niteliğinde bir teknolojidir. Erimesi ve ekstrüde edilmesi için bir plastik filament kullanan FDM (Kaynaşmış Biriktirme Modellemesi) yazıcıları yaygındır. pla filament (Polilaktik Asit) mısır nişastasından yapılan biyolojik olarak parçalanabilen bir termoplastik olup gücü, kullanım kolaylığı ve uygun fiyatı nedeniyle fdm baskısı için popüler bir filament seçimidir. Çeşitli renklerde mevcuttur ve prototiplerden bitmiş ürünlere kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Pla ısı direnci sınırlı olmasına rağmen çok yönlülüğü onu 3d baskıda mükemmel kılar. |
|
|
|
|
|
|
Kayseri Kombi Servisi Bademcioğlu Teknik Kombi Servisi |
Kayseri kombi servisi konusunda uzmanlaşmış firmamız, müşterilerimize profesyonel ve güvenilir hizmet sunmayı ilke edinmiştir. Soğuk kış günlerinde ev ve iş yerlerinizin ısınma ihtiyacını karşılayan kombilerinizin düzenli bakımını yaptırmak, arıza durumunda hızlı ve etkili bir müdahale almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. |
|
|
|
Kayseri Boşanma Avukatı Guga Hukuk |
Boşanma, hayatın en zorlu dönemlerinden biri olabilir. Bu süreçte duygusal zorlukların yanı sıra, hukuki detayların da doğru yönetilmesi büyük önem taşır. Guga Hukuk Kayseri boşanma avukatı olarak, size bu süreçte hukuki destek sunuyor, haklarınızı koruyor ve yeni bir hayata başlamanız için size yol gösteriyoruz. |
|
|
|
|
|