|
EĞİTİM-BİR-SEN ŞUBE BAŞKANI AYDIN KALKAN |
|
 |
Kayseri'deki okul müdür ve müdür yardımcıları ile yapılan istişare toplantısında konuşan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, “Eşit işe eşit ücret konusunda mağduriyetler mutlaka giderilecektir.
Bu konudaki kışkırtmalara dikkat etmeliyiz” dedi.Toplantıya Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sivritaş, Yahyalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tanrıverdi, Memur-Sen Kayseri şube başkanları ve il temsilcileri ile Eğitim-Bir-Sen üyesi okul müdür ve müdür yardımcıları katıldı.Şube başkanı Aydın Kalkan yaptığı konuşmada Eğitim-Bir-Sen üyesi yöneticilerin göreve başlamasıyla hem Kayseri'deki eğitim seviyesinin çok yükseldiğini hem de sendikanın güçlendiğini belirterek şunları söyledi:
“Eğitim-Bir-Sen üyesi yöneticilerin göreve başlamasıyla kayserinin eğitim-öğretim seviyesinde çok büyük değişimler olmuştur. Türkiye genelinde SBS sınavlarında 76. sıradan ilk 5 sıraya girmiştir. Yine sizlerin önemli gayretleri ve katkıları ile üye sayımız 5.610'a yükselmiştir. Kasım ayında yapılan sınavda Kayseri'de sınav kazananların müdürlükte yüzde 60'ı, Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığında ise yüzde 63'ü sendikamızın üyesidir. Bu başarı sizlerin çalışması ve Eğitim-Bir-Senin çalışmaları sayesinde elde edilmiştir. Bundan dolayı çok mutluyuz ve sizlerle guru duyuyoruz. Bütün kurumların ve özellikle okulların yöneticilerinin dürüst ve çalışkan olması insanlarımızın ve ülkemizin geleceği açısından son derece önemlidir.”
Kalkan, “Eşit işe eşit ücreti, ücret adaletini sağlamak için destekledik. Birçok çalışanın ücretlerinde iyileşmeler olmuştur. Okul yöneticilerimiz, öğretmen ve öğretim elamanlarımızın ücretlerinde artış olmamıştır. Buda öğretmenlerimizi ve öğretim elamanlarımızı en az maaş alan devlet memuru durumuna düşürmüştür. Bu mağduriyet mutlaka giderilecektir. Layık olduğumuz haklarımızı alıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Ancak bu durumu fırsat bilerek son zamanlarda yoğunlaşan kışkırtmalara ve kadrolu manipülasyoncuların tahriklerine dikkat etmeliyiz” diye konuştu.
|


|
|
|
Sayfayi öner |
Yorum Ekle |
|
Yorumlar(0) |
Oluşturma | 19 Aralık 2011 Pazartesi 09:14 |
|
|
|
|