|
|
| Acil Sağlık Filosu 100 Yeni Ambulansla Güçlendirildi |
|
 |
Acil sağlık hizmetlerini geliştirmek amacıyla düzenlenen törende, belediye iş birliğiyle alınan 100 yeni ambulans hizmete alındı.

Yetkililer, ülkede acil sağlık kapasitesinin son yıllarda büyük ölçüde arttığını belirterek yıl sonuna kadar filoya yüzlerce yeni ambulans daha ekleneceğini ifade etti.
Acil yardım istasyonlarının ve kara, hava, deniz ambulanslarının sayısındaki artışla birlikte en ücra bölgelere ulaşma kapasitesinin güçlendiği vurgulandı. Yerli üretim hava araçlarının ve yeni tıbbi cihazların sisteme dahil edilmesiyle acil müdahale süreçlerinin daha etkili hale geleceği aktarıldı.
Yeni düzenlemelerle birlikte otomatik şok cihazlarının ülke genelinde yaygınlaştırılacağı, vatandaşların da acil durumlarda ilk müdahaleye katkı sağlayabileceği belirtildi. Ayrıca acil sağlık personelinin fedakâr çalışmalarıyla sistemin dünya çapında örnek gösterilen bir seviyeye ulaştığı ifade edildi.
(Muhabir: Furkan Öztürkmen) |
|
|
|
| Sayfayi öner |
| Yorum Ekle |
|
|
| Yorumlar(0) |
| Oluşturma | 12 Aralık 2025 Cuma 11:25 |
|
|
|
|