Şanlıurfa'da 2009-2010 Eğitim ve Öğretim yılına 3 hafta sonra başlayan 24 derslikli ilköğretim okulunda öğrenciler, ilk günden yol sorunu ile karşılaştı.
Öğrenciler, gecekondu bölgesine yapılan okula kayalıkların arasında düşe kalka gitti.
Şanlıurfa'da yeni yapılan okul, yeni eğitim ve öğretim yılına 3 hafta sonra sancılı başladı.
Yaklaşık 12 bin dersliğe ihtiyaç duyulan kentte, Milli Eğitim Müdürlüğü kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu Akşamsettin Mahallesi'nde dağın tepesindeki hazine arazisi üzerine 24 derslikli okul yaptırdı. Kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu bölgede inşaatı tamamlanan okula, Müslüm Gülel İlköğretim Okulu adı verildi. 2009-2010 öğretim yılında eğitime açılan bin 100 öğrenci kapasiteli okula 700 öğrenci kayıt yaptırdı.
Daha önce ataması yapılan öğretmenlerin göreve başlamaması nedeniyle eğitime 12 gün geç başlayan 24 derslik ilköğretim okulunda ilk ders zili bugün çaldı.
Yolu ve Atatürk büstü olmamasına karşın güvenlik kamerası bulunan okulun bahçesinin bir kısmı toprak bir kısmı ise beton zemin. Belediyenin mülkiyet sorunu bulunduğu için dağın tepesine yapılan okula yol yapmadığı iddia edilirken, sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkan minik öğrenciler, kayalıklara tırmanarak okula ulaşmaya çalıştılar. Tırmandıkları kayalıklardan aşağı yuvarlanmamak için çaba gösteren öğrenciler, büyük zorluk yaşadılar.
Yağmurlu günlerde büyüklerin bile yürüyemeyeceği okula gidip gelmekte zor anlar yaşayacaklarını ifade eden öğrenciler, belediyeden okullarına yol yapmasını istedi. Müslüm Gülel İlköğretim okulu öğrencilerinden Kadir Soysal, Zeynep Bohçan ve Fadile Demir, "Tepede yapılan okulumuza yol olmadığından zor şartlar altında yürüyerek gitmekteyiz. Kış aylarının gelmesiyle birlikte şimdi yürürken zorlandığımız okula hiç gidemeyiz. Yağacak yağmurla birlikte her taraf çamurdan geçilmez hale gelecektir.
Kış aylarında karanlıkta bu okula nasıl gelip gideceğiz. Belediye başkanımızdan okulumuza yol yapmasını istiyoruz" dediler.
Bu arada, duruma tepki gösteren bazı öğrenci velileri ise, "Daha önce çocuklarımızın gittiği okul uzaktı. Bu okulun mahallemize yapılmasıyla çocuklarımız evlerine yakın okula gidecek diye sevinmiştik. Bu sevincimiz okulların açılmasıyla kursağımızda kaldı. Okul yapıldı ama yürüyecek yolu yok. Çocuklarımız okula gitmek için bizlerin dahi yürümekte güçlük geçtiğimiz kayalıkların arasından yokuş tırmanarak gidiyor. Birçok öğrencinin halen önlüğü ve çantası yoktur. Mülkiyet sorunu olduğu için belediyenin okulun yolunu yapmadığını öğrendik. Belediyeden çocuklarımızın okullarına rahat bir şekilde gidip gelebilmeleri için okula yol yapmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Güvenlik kamerası ile teknolojiye ağırlık verilen okulda Atatürk büstünün ve yolunun olmaması öğrencilere adeta, "Burası Muştur Yolu Yokuştur" türküsünü hatırlatıyor.
Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise konuyla ilgili olarak, güzel bir okul yaptıklarını belirterek, "İşadamı Enver Gülel asayı bağışladı ve güzel bir okul yapıldı. Okula da babasının adı verildi. O okulun sorunu bizim görev alanımız dışındadır. Yapılan bir adet mevcut yolu ise müteahhit yapmıştır" dedi. |