79 hayırsever yaşındaki Kazım Yılmaz'ın eğitime katkıları devam ediyor.
20 Mart 1930 da Denizli'nin Babadağ ilçesinde doğan Kazım Yılmaz'ın ilkokul eğitimini İstanbul'da yarım bıraktığı ve daha sonra iş hayatına atılması nedeniyle tamamlayamadığı öğrenildi. Yılmaz, Datça'yı çok sevmesi nedeniyle bugüne kadar beş okulu bu ilçeye kazandırırken yıllardır sahip olamadığı ilkokul diplomasının ise içinde bir arzu olarak kaldığı ortaya çıktı.
Yılmaz, son olarak Datça ilçesinde yaptıracağı Anadolu Lisesi protokolünün imza töreninde kendisinin hatırını soran Vali Altıparmak'a yıllardır ilkokul diplomasına sahip olmak istediğini söyledi. Hayırsever işadamının bu isteği doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan'a talimat veren Vali Altıparmak, Kazım Yılmaz'ın örnek bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan da, hayırsever işadamı Kazım Yılmaz'ın daha önce yine aynı talebi doğrultusunda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı yazdıklarını, Kazım Yılmaz'ın diploma alabilmesi için kalan derslerden sınava girmesi gerektiğini ancak kendi döneminde okuyan iki şahit sonrası ise ancak kendisine İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünce Okur Yazar Belgesi verilebileceğini söyledi. Bu gelişmelerin ardından Vali Ahmet Altıparmak, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan'a fahri anlamda bir şeyler yapılması için talimat verdi ve önümüzdeki yıllarda Muğla Valiliğinin Hizmet Ödülünün mutlaka Kazım Yılmaz'a verileceğini ifade etti.
Hayırsever Kazım Yılmaz'ın hayattaki en büyük emelinin yurt çapında 'Cehaleti ve rüşveti silmek" olduğu, bunun için de eğitime destek vermeye devam edeceğini açıkladı.
ÖMRÜNÜ EĞİTİM HİZMETLERİNE ADADI
1930 yılında İstanbul'da doğan Kazım Yılmaz, ilkokulu yarım bıraktı. 1949 da babasının iflasının ardından 1950 de askere gitti. Kazım Yılmaz, askerlik sonrası bir bakkal dükkanı işletti. 1953 yılında eşi Özcan Yılmaz ile dünya evine girdi. Kazım Yılmaz, İstanbul Fatih ilçesinde işletmesini Bakkal Kasap olarak sürdürdü. Bu işletmesinden kazandığı paralarla 1963 yılında ufak çapta inşaat işleri ile müteahhitliğe başladı. 1973 yılında Aksaray semtinde sinema salonu açtı. Televizyonun yaygınlaşması sonrası sinema salonunu kapatan Yılmaz, sinema binasının alt katını otopark üst katını da düğün salonuna çevirdi. Günümüzde hala bu düğün salonu işletmesi devam eden Kazım Yılmaz daha sonra inşaat işlerini geliştirip Datça ilçesinde turizm işine girdi. Eğitim dünyasına trilyonlarca liralık katkı sağlayan Yılmaz, halen Datça ilçesinde yaşıyor.
Kazım Yılmaz geçen yıllarda TBMM Üstün Hizmet Ödülü`ne layık görüldü.
YAPTIRDIĞI OKULLAR
1995 - Kazım Yılmaz İ.Ö.O ( 24 Derslik )
2000 - Özcan Yılmaz A.O.T.M.L. (24 Derslik)
2002 - Yılmazlar İ.Ö.O. (36 Derslik)
2002 - 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile beraber Marmaris'te yaptırmış oldukları Özel Kazım Yılmaz Lisesi.
2004 - Reşadiye Kazım Yılmaz İ.Ö.O. (42 Derslik)
2006 - Datça Kazım Yılmaz Yüksek Okulu ve 12 Dairelik Lojmanı |