Kaşlarınız, görünümünüzde inanılmaz farklar yaratabilme potansiyeline sahiptir. Öte yandan, kaşlarınızla ilgili bir problem yoksa, genelde dikkati bile çekmezler. Problem derken, martı kaş veya mangal partisi sırasında kül olmuş kaşlardan bahsediyorum.
Erkekler için kaş bakımı dediğimizde, üç ana kurala dikkat etmemiz gerekir: fazlalıkları almak, şekil vermek ve kaşların nerede başlayıp nerede bittiğini bilmek.
Kaşlarınız gerçekten kalınsa, profesyonel yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu durumda kendinizi bir uzmanın ellerine teslim etmenizi tavsiye ederiz. Kaşlarınızın bir uzmanın elinden geçmesi, arkasından gelecek periyodik bakımları kendiniz yapmanız için bir referans oluşturacaktır.
Diğer yandan, pek çok erkek, minik kaş kıllarını evde kendi başlarına yola getirebilir. Bunun için birkaç basit önerimiz olacak...
Öncelikle, gerekli ekipmana sahip olduğunuzdan emin olun. Bunlar; tıraş bıçağı, küçük bir elektrikli saç düzeltme aleti, minik bakım makası ve cımbızdır. Arkasından, bir duş alın veya yüzünüzü sıcak suyla yıkayın. Sıcak su ve buhar, gözenekleri açarak kılları yumuşatacak, bu sayede yapacağınız işlemlerin daha kolay ve acısız olmasını sağlayacaktır. Ayrıca kıl dönmesini engellemenize de yardımcı olacaktır.
Evet, şimdi kaşlarınızla savaşa hazırsınız!
Uzunluk
Önce, orta ve dış bölgelerdeki fazlalıklardan kurtulun. Kaşlarınızın iç taraftaki kenarları gözlerinizin iç taraftaki köşeleriyle hizalı olmalıdır. Dışarıda kalan tüm kıllar fazlalıktır ve yok edilmesi gerekir. Kaşlarınızın nerede bitmesi gerektiğini belirlemeniz için şu kolay tekniği uygulayın: Bir kurşun kalem alın ve bir ucunu bir burun deliğinizin hizasında olacak şekilde yüzünüze tutun. Sonra, diğer ucu gözünüzün dış kenarına gelecek şekilde kalemi döndürün. Kaşlarınızın bitmesi gereken nokta işte tam da kaleminizin gösterdiği noktadır.
Bahsettiğimiz fazlalıkları nasıl alacağınıza gelince, ufak bir elektrikli tıraş makinesi kullanabilirsiniz. Hafif ve kısa hamleler yapmaya çalışın. Dikkat etmezseniz bir süreliğine kaşsız dolaşmak zorunda kalabilirsiniz. Neyse ki, kaşlar çabucak uzar. Öte yandan, bu iş için cımbız da kullanmanız mümkün. Cımbız konusunda da dikkatli olmanızda fayda var, zira tekrarlanan cımbız kullanımı kalıcı kıl kaybına neden olabilir.
Kalınlık
Sırada, kılların yoğunluğunu azaltmak var. Minik bir makas veya uygun bir elektrikli makineyle kaşlarınızı fazlalıklarından kurtarın. Ancak aşırıya kaçmamaya çalışın. Kaşlarınızı, yatık durmayı reddedecekleri kadar kısa kesmeyin.
Kaş kıllarınız yumuşaksa, yukarı doğru tarayın ve yaklaşık 5 milimetre kalacak şekilde kesin. Sert kaş kıllarına sahipseniz, kıllardan bir tanesini seçip kısaltın. Yeterince kısa olduğundan ama hâlâ yatık halde durabileceğinden emin olun. Tamam olunca, diğer kaş kıllarını az önce düzelttiğinize göre hizalayın.
Yavaş olmanız önemli. Bu bir yarış değil ve iyi bir iş çıkarmanız için en azından birkaç dakikanızı ayırmanız gerektiğini unutmayın.
Şekil
Yay ama ne kadarlık bir yay? Bu sorunun cevabı yüzünüzün şeklinde gizli. Eğer uzun ve ince bir surata sahipseniz, veya belirgin bir çene yapınız varsa, kaşlarınızı yay şeklinde biçimlendirmekten vazgeçin. Daha kalın ve yatay kaşlar yüzünüzü bölerek daha kısa görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca insanların dikkatini çenenizden uzaklaştırmaya da yardım edecektir. Diğer yandan, yuvarlak veya kare bir yüze sahipseniz, düzgünce oluşturulmuş birer yay daha uzun bir yüze sahip olduğunuz imajını yaratacaktır.
Genel kural olarak, kaş kemerinizin tepe noktası göz bebeğinizin tam üstüne denk gelmelidir. O noktanın yerini belirledikten sonra, alt kısmından cımbız yardımıyla kılları almaya başlayın. Yay şekli oluşacaktır. |