Bebek ile seyahate çıkmak konusunda da gerilmenize, kendinizi üzmenize, yolculuğu ertelemenize gerek yok.
Alacağınız birkaç basit önlem sayesinde hem uçak yolculuğunuz, hem otobüs yolculuğunuz ve hem de kendi özel otomobiliniz ile yapacağınız yolculuğunuz gayet keyifli, sorunsuz bir şekilde gerçekleşecektir. Küçük çocukla uçak seyahati yapacak anne ve babalara uzmanlar şu tavsiyelerde bulunuyor:
-Uçak ile seyahat etmeye karar verdikten sonra uçak bileti aldığınızda acenta yetkililerine, uçağa bindiğinizde ise uçuş görevlilerine, kısacası uçak ile alakalı kim varsa muhatap olduğunuz, herkese bir bebeğiniz olduğunu söyleyin.
-Bagajınızı teslim etmek için sırada uzun süre beklemek istemiyorsanız, biran önce bagaj teslim bölümüne gidin. Ancak zamanlamayı çok iyi ayarlayın. Çok erken gittiğinizde de hem siz ve hem de bebeğiniz çok sıkılabilirsiniz.
-Bagaj teslimi esnasında (check-in) ön bölümü geniş, ayaklarınızı uzatabileceğiniz bir boşluğa sahip olduğundan koridorun başından koltuk seçin ki rahat uçabilesiniz.
-Uçağın inişi ya da kalkışı esnasında yaşanacak kabin basıncı değişikliği küçük çocukların kulağında ağrıya yol açabilir. Yavrunuza bu esnada biberon ya da suluk ile sıvı bir şeyler içirmeniz ya da emzirmeniz, yutkunma hareketine ve dolayısıyla kulağının açılmasına destek olacaktır.
-Tüm uçaklarda süt ısıtabilmeniz için mikrodalga var. İhtiyaç halinde bundan faydalanabilirsiniz. Bebeğinizi ve eşyalarını toparlamak kolay değil. Bu nedenle uçaktan en son inmenizde fayda var.
-Son bir not. Bebeğiniz bir haftadan büyük ise ve sağlıklı ise uçağa binmesinin hiçbir sakıncası yok. Uçak bebekler için tehlikeli değil. Ayrıca uçakta enfeksiyon kapmaması için, bir gün önceden temizleneceğinden, sabah uçan uçağa binmeye çalışın.
-Şayet kendi arabanız ile yolculuk yapacaksanız, araçtaki herkesin emniyet kemeri takılı olmalı. Bebeğiniz uyuduğu esnada rahat olsun istiyorsanız, araba koltuğunda kafasının altına şişme yastık koymanızda yarar var.
-Otomobil ile seyahat esnasında sık sık mola verin. Uzun yol, devamlı oturuyor olmak, çevresiyle ilgilenmiyor olmak bebeğinizde ajitasyonlara yol açabilir.
-Eşinizle zaman zaman yer değiştirerek, şoför koltuğuna siz geçin. Bebeğiniz, kendisiyle ilgilenen kişinin değişmesi ile dinlenecek, siz ve eşiniz de araba kullanmaktan yorulmayacaksınız.
|