Dünya İslâm’a Koşuyor
Britanya Müslümanlaşıyor!.. Son dönemde İslâmiyet gün geçtikçe daha fazla tartışılırken, Britanya’dan (İngiltere) ilginç bir istatistik geldi. Daily Telegraph’a göre, son birkaç yılda Britanya’da 15 bin kişi müslüman oldu. Müslüman toplum, bu hızla büyürse, 2013’te düzenli olarak câmiye gidenlerin sayısı, pazarları kiliseye gidenleri geçecek. Şu an nüfusu 1.6 milyon olan müslümanların, 2040’ta hıristiyan sayısını geçme ihtimali var. Ve genel kanaatin aksine, İslâmiyet’i seçenlerin çoğunluğu, iyi eğitimli, orta sınıftan orta yaşlılar ve kadınlar. Bir Britanyalının Müslüman oluşunun ilk örneğinin 16. yüzyılda görüldüğü ülkede, 18. ve 19. yüzyıllarda üst sınıftan pek çok kişi İslâmiyet’i seçmişti. 1950, 1960 ve 1970’lerdeki göçmen akımı İslâmiyet’in yayılmasını artırmıştır. Ama İslâm’ın bu kadar revaç bulmasının en önemli sebebi, büyük bir psikolojik ve materyalist buhran yaşayan batı toplumuna İslâm’ın sunduğu reçete!.. Çünkü bu din, mensuplarında temin ettiği disiplin ve güven sayesinde, onları içki, uyuşturucu ve ahlâkî zaaflardan rahatça uzaklaştırabiliyor. (Daily Telegraph’tan naklen Yeni Mesaj Gazetesi, 03.08.2005)
Danimarka’da İslâmiyet “Moda” İslâmiyet’in Danimarka’da yükselen bir seyir tâkip ettiği ortaya çıktı. Kopenhag Üniversitesi’nden Tina G. Jensen ve Kate Östergaard, İslâmiyet’i kabul eden 300 genç üzerinde bir araştırma yaptı. Araştırma sonucu, ülkede, haftada 5-10 gencin Müslüman olduğu son birkaç yılda Müslüman olan Danimarkalıların sayısının da 5 bini bulduğu anlaşıldı. Jensen, gençlerin ortak yanının “Müslüman göçmenlerle küçük yaştan beri iç içe olmaları, İslâmî düşünce ve hayat tarzından etkilenmeleri” olduğunu belirtti. (Milliyet, 16. 08. 2005)
Çin’de 100 milyon Müslüman Resmî rakamlara göre, 1 milyar 200 milyon nüfuslu Çin’de 50 milyon civarında Müslüman yaşıyor. Ancak ülkede yaşayan Müslümanların gerçek rakamının bunun iki katı, yani 100 milyon olduğu belirtiliyor. (Yeni Şafak, 23. 09.2005)
Peygamberimiz’in Hayatını Anlatan Kitaplar “Yok” Satıyor Peygamberimize hakaret eden karikatürlerin yayınlanmasının ardından tüm dünyada Müslümanlar’ın tepkisi yükselirken, Hazret-i Peygamber’in hayatını anlatan kitaplar yok satıyor. Danimarka başta olmak üzere Avrupa basınında yayınlanan karikatürlerin doğurduğu bu tepki dalgası, hem müslümanlar arasında, hem de diğer dinlerden topluluklarda İslâm’a ve Hazret-i Peygamber’in hayatına dâir ilgiyi artırdı. (Yeni Şafak, 22 Şubat 2006)
11 Eylül ve Dinî Kitap Satışları Geçen yıl, 28,6 milyar dolarlık kitabın satıldığı ABD’de, dînî kitaplara ilgi, her geçen gün artıyor. Önceki yıla göre, yüzde 11’lik artış gösteren dînî kitap satışı, sadece dîni anlatan kitaplarla sınırlı kalmıyor. Din eksenli romanlar, genç kızlar için dînî tavsiyeler, içinde dine aykırı hiçbir noktanın bulunmadığı romanları da kapsıyor. 2004’te satışını en fazla artıran yayınevlerinin başında da dînî kitap yayınlayanlar geliyor. (Yeni Şafak, 23.06.2005) |